Bryst

Brystforstørrelse – alt du trenger å vite

Her går gjennom alt du trenger å vite om brystforstørrelse. Vi vil se på operasjonsmetoder, hva du bør tenke på og mye mer. Les videre for å få all den informasjonen du trenger.

Hva er brystforstørrelse?

Er du usikker på om brystforstørrelse er noe for deg? Da er du ikke alene. Mange kvinner sliter med å ta denne avgjørelsen, og det er helt forståelig. Det er viktig å gjøre seg godt kjent med alle aspektene ved inngrepet før man bestemmer seg.

Brystforstørrelse er en kosmetisk operasjon som gjøres for å øke størrelsen og/eller volumet på brystene. Dette kan gjøres ved å sette inn silikonimplantater eller ved å fylle opp brystene med eget fett (fettransplantasjon).

Booking

Brystforstørrelse MOTIVA Health 193
Crisalix 3D Konsultasjon

3D simulering - se forventet resultat etter brystforstørrelse

Se forventet resultat før du bestemmer deg.

Vi tilbyr 3D simulering ved brystforstørrelse. På denne måten kan du se forventet resultat før du bestemmer deg, og diskutere de beste alternativene med plastikkirurgen.

Bestill 3D simulering

Brystforstørrelse MOTIVA Health Round

Hvorfor velger noen kvinner brystforstørrelse?

Kvinner velger ofte å få brystforstørrelse for å:

 • Få større bryster
 • Forbedre forholdet mellom overkropp og underkropp
 • Forbedre brystets form
 • Få jevnere og fastere bryster
 • Unngå at brystene hennes blir mindre etter en fødsel eller vekttap
 • Brystrekonstruksjon (dette er en operasjon som gjøres for å gjenopprette brystene etter en brystkreftoperasjon).
Brystforstørrelse Hybrid

Hybrid brystforstørrelse

Hybrid brystforstørrelse er en kombinasjon av fettransplantasjon og implantat. Denne metoden brukes hovedsakelig for å forbedre brystets form. Brystforstørrelse med implantater og fett kan være et alternativ for deg som ønsker endret form og/eller størrelse på brystene. Ved å kombinere innsetting av implantater med kroppens eget vev (fetttransplantasjon) kan man oppnå endringer som kan være vanskelig å oppnå med implantater alene.

Kroppens eget vev dekker implantatet for å redusere risikoen for at implantatkanter kan skjelnes, og man får også mindre vekt fra brystene (takket være balansen mellom eget vev og implantatet) men opprettholder likevel ønsket volum.

Brystforstørrelse med implantater og fett kan være et alternativ for de som ønsker både endret form og større størrelse på brystene. Ved å kombinere innsetting av implantater med kroppens eget fett oppnås en mer presis og subtil forandring på et enda høyere nivå enn med implantater alene. Kroppens eget vev dekker implantatet for å redusere risikoen for at kantene på implantatet kan sees, noe som kan skje hvis du har en liten byst og ikke mye eget fettvev til å begynne med. Med hybrid brystforstørrelse er de nye brystene lettere enn med implantater alene, fordi implantatene veier mer enn ditt eget fett — og det trengs mindre implantat for å oppnå ønsket størrelse.

Booking

Operasjonen steg for steg

Før behandling

Du har gjennomgått undersøkelse og beskrivelsen av metode. På operasjonsdagen tegner kirurgen på brystene, som er en viktig del av forberedelsene.

Under inngrepet

Dette inngrepet gjøres i narkose. Varigheten på operasjonen varierer, men vil ta omtrent 2 timer. Når du våkner etter inngrepet er brystene dine dekket med bandasje og en tilpasset spesial-BH.

Etter behandling

Bandasjene og tape’n som er brukt skal fjernes etter 3 døgn. Deretter bruker du bare apotek-tape (Micropore) over suturlinjene i ca. 3 mnd. Tråden som er brukt løser seg opp av seg selv og derfor trenger ikke stingene å fjernes. Spileløs BH brukes i minimum 12 uker. Kontroll etter inngrepet gjøres dersom det er behov, eller om du bare skulle ønske det.

Vanlige spørsmål og svar

En brystforstørrelse er en kirurgisk prosedyre. Mange kvinner opplever at de har ømme bryster i dagene etter operasjonen, og at det tar en stund å venne seg til å ha større bryster. Det er viktig å være klar over at brystene dine kan endre seg over tid, for eksempel hvis du går opp eller ned i vekt, eller blir gravid.

Det er viktig å følge legens anvisninger for å sikre at brystene dine heler riktig etter operasjonen.

Ja, det er det. Hvis du er misfornøyd med størrelsen eller formen på brystene dine etter en brystforstørrende operasjon, kan du gjennomføre en brystrekonstruksjon.

En brystrekonstruksjon er en kirurgisk prosedyre som gjenoppretter størrelsen og formen på brystene dine.

Hvis du vurderer å gjennomføre en brystrekonstruksjon, bør du snakke med en plastikkirurg for å finne ut om dette er det rette valget for deg.

Innen 24 timer etter operasjonen, kan du forvente å oppleve noen av følgende:

 • Kortpustethet
 • Smerte
 • Hovne bryster
 • Tett brystvorte

Komplikasjoner som kan oppstå etter brystforstørrelse, men som er sjeldne, inkluderer:

 • Infekjon
 • Hematomer (blødning under huden)
 • Kapsulær kontraktur (en tilstand der huden strammer seg rundt implantatet, noe som kan føre til at brystet blir hardt og ubehagelig)
 • Asymmetri (uoverensstemmelse i størrelse, form og plassering av brystene)
 • Rippling eller synlige blodårer på overflat

Det er fullt mulig å amme etter en brystforstørrelse, men det kan være litt mer utfordrende enn å amme med naturlige bryster. Det er viktig å snakke med legen din før du bestemmer deg for å gjennomføre en brystforstørrende operasjon, slik at du er klar over alle mulige komplikasjoner.

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye en brystforstørrelse koster, da dette avhenger av en rekke faktorer. Dette inkluderer blant annet type inngrep, størrelse og type implantat, anestesi og kirurgens honorar. Prisen for en brystforstørrelse er fra 39 000 kroner. For å få en nøyaktig pris, anbefales det å konsultere en erfaren plastikkirurg.

Bestill en uforplikted konsultasjon med vår plastikkirurg her.

Martin

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien
Tickmark
3D simulering

Booking

Icon