Bryst

Brystforstørrelse

Det er mange grunner til at kvinner ønsker brystkirurgi – blant annet at volum og form på brystene endrer seg etter graviditet og amming. Silikon brystproteser kommer i mange forskjellige størrelser og fasonger.

Om behandlingen

Noen opplever manglende eller svært liten brystutvikling i unge år. Tilstander der brystene er ulike i form eller størrelse kan også være motivasjon for brystforstørrelse.

Den vanligste metoden for brystforstørrelse er å legge inn silikonproteser. Moderne proteser, utvikling av operasjonsmetoder og endring av prosedyrer gjør at selve inngrepet og langtidsvirkninger betegnes som trygt.

Før du bestemmer deg

Før du tar beslutning om brystforstørring med silikonproteser anbefaler vi at du har så mye kunnskap som mulig om dette inngrepet.

  • Hvordan gjennomføres inngrepet?
  • Hvor blir det arr?
  • Hvilken type proteser passer best for deg?
  • Hva er risikoen knyttet til inngrepet?
  • Hva kan skje med protesene etter flere år?

I dialog med din kirurg er det avgjørende for oss å ivareta dine ønsker og behov.

Valg av type, størrelse og form på protesen skjer best gjennom slik dialog.

Trenden innen brystforstørrelse synes i dag å være et «naturlig» utseende. Vi benytter Sebbin-proteser som har mikroiteksturert overflate og føles myk og naturlig. Andre proteser som Motiva kan også benyttes.

Bestill time

Colosseum Spes Klinikk Kvinner

Steg for steg

Før behandling

Du har gjennomgått undersøkelse og beskrivelsen av metode.  På operasjonsdagen tegner kirurgen på brystene, som er en viktig del av forberedelsene.

Under inngrepet

Dette inngrepet gjøres i narkose. Varigheten på operasjonen varierer, men vil ta omtrent 2 timer. Når du våkner etter inngrepet er brystene dine dekket med bandasje og en tilpasset spesial-BH.

Etter behandling

Bandasjene og tape’n som er brukt skal fjernes etter 3 døgn. Deretter bruker du bare apotek-tape (Micropore) over suturlinjene i ca. 3 mnd. Tråden som er brukt løser seg opp av seg selv og derfor trenger ikke stingene å fjernes. Spileløs BH brukes i minimum 12 uker. Kontroll etter inngrepet gjøres dersom det er behov, eller om du bare skulle ønske det.

Colosseum Spes Klinikk Fettsuging

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon