Oyepose

Nedre øyelokk - poser under øynene

Det kan være mange grunner til at vi får poser under øynene. Genetiske faktorer og livsstil kan bidra til at vi utvikler slike poser. 

Om behandlingen

Det kan være mange grunner til at vi får poser under øynene. Genetiske faktorer og livsstil kan bidra til at vi utvikler slike poser. Du kan se sliten og trøtt ut. Hudfolder og rynker under øynene forsterker inntrykket.

Poser under øynene opptrer forskjellig fra person til person. For noen vil en liten oppstramming gjøre en stor forskjell, hos andre er det nødvendig å fjerne hud og gjøre endringer på f.eks. fett som ligger under huden. Det er helt vesentlig at operasjonen tilpasses individuelt for best mulig resultat. Det er mulig å kombinere denne operasjonen med øvre øyelokkskirurgi.

Bestill time

Colosseum Spes Klinikk Øyelokk

Øvre + nedre øyelokk

For enkelte kan det være hensiktsmessig å gjøre kirurgisk korreksjon både på øvre og nedre øyelokk i samme inngrep.

Dette kan gjøres i lokalbedøvelse, men noen ganger anbefaler vi narkose. Det gjøres som åpen kirurgi men etterlater bortimot usynlige arr.

Grundig undersøkelse og tilpassing av operasjonen er en selvfølge for oss. Se øvrig informasjon som er beskrevet under  "Øvre øyelokk".

Colosseum Spes Klinikk Husnes

Hvem utfører øyelokkskirurgi?

Dr. Kjell V Husnes har mange års erfaring med å utføre øyelokkskirurgi.  Han har kompetanse og spesiell interesse for kosmetisk kirurgi i øyets omgivelser. I offentlig helsevesen gjennomfører han rekonstruksjoner (gjenoppbygging) etter skader og sykdom som f.eks. hudkreft i nærheten av øye.

Steg for steg

Før operasjon – konsultasjon og forberedelser

Under konsultasjonen undersøker din plastikkirurg områdene rundt øynene. Du beskriver hva du opplever som plagen, eller det du ønsker å rette på. Ut fra dette vil vi gi anbefaling om type behandling. I noen tilfeller kan dette også bety at v ikke anbefaler behandling. Informasjon om forberedelser og tiltak etter operasjonen er en selvfølge

Under operasjon

Denne operasjonen utføres i narkose, og spesielt anbefaler vi dette dersom du gjennomfører både øvre og nedre øyelokkplastikk samtidig.

Etter operasjon

Du hviler ut på ditt eget rom hos oss i en times tid etter inngrepet. Vi skifter kontinuerlig kjølende øyemaske som reduserer eventuell hevelse. Du bør holde deg i ro en ukes tid etter operasjonen. Noen opplever blåmerker rundt øynene etterpå, de vil forsvinne 1-2 uker etter inngrepet. Vi anbefaler å vente to uker før du eventuelt forsiktig starter med sminke. Du kan dusje og vaske håret fem dager etter operasjonen. Du vil også få med deg skriftlig informasjon om det du må ta hensyn til etter operasjonen.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de spørsmålene mange lurer på i forbindelse med denne behandlingen.

Den første uken bør plaster-tapen over suturlinjene holdes tørre. Det vil si at du tilpasser hvordan du dusjer. For eksempel kan en hånddusj brukes for å unngå vann i operasjonsområdet. Du kan starte med trening etter ca. 2-3 uker.

Etter en uke (7-8 dager) kommer du tilbake til klinikken slik at vi kan fjerne tape/plaster og fjerne stingene. Vi legger på en ny tape for at arrene skal bli penest mulig.

Stingene fjernes etter 7-8 dager på klinikken.

For de fleste vil det ikke synes at du har utført operasjonen etter et par uker. Din kirurg vil i konsultasjonen i forkant fortelle hvordan akkurat ditt inngrep kan utvikle seg i tiden etter operasjon, før du bestemmer deg.

Nei, inngrepet er enkelt, sikkert og smertefritt.

Praktisk informasjon

Tid på klinikken 2 timer
Tid i operasjon 60 minutter
Faste før inngrep Nei
Bedøvelse Lokal
Bevissthet Våken
Hjemreise Samme dag
Følgebehov Vanligvis ikke
Kjøre egen bil Ikke de første timene etter operasjonen
Tilsynsbehov Ingen
Smerte Nærmest ikke
Sykemelding Vanligvis ikke
Blåmerker, hevelse, plastre Ca. 10-12 dager
Fjerne sting Etter 6 dager
Tilbake i jobb Etter ca. 1-3 dager
Starte trening Etter ca. 14 dager
Gjøre tunge løft Etter ca. 14 dager
Seksuell aktivitet Liten begrensning
Colosseum Spes Klinikk Fettsuging

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon