Mage Side

Fettsuging

Fettsuging er en effektfull metode for å fjerne fett som ikke lar seg slanke bort. 

Om behandlingen

Fettsuging er en anerkjent og skånsom metode som gir svært gode resultater og som egner seg for mange kroppsdeler.

Metoden vi benytter på de fleste kroppsområder er PAL (power assisted liposuction). Dette er en fettsugingsmaskin som skaper en vibrerende bevegelse på fettsugingskanylen, som blant annet gir bedre effektivitet og presisjon. Målet med behandlingen er å redusere fettlaget under huden og således forme kroppsoverflaten. Fettsuging benyttes også ved andre kroppsmodulerende inngrep som eksempelvis bukplastikk, brystkirurgi og arm- og lårplastikk.

Områder egnet for fettsuging

Vi utfører fettsuging på

  • hake
  • bryst
  • armer
  • mage
  • hofte
  • rygg
  • lår
  • knær
Colosseum Spes Klinikk Fettsuging
Fettsuging Crisalix

3D simulering - se forventet resultat etter fettsuging

Se forventet resultat før du bestemmer deg.

Vi tilbyr 3D simulering ved fettsuging. På denne måten kan du se forventet resultat før du bestemmer deg, og diskutere de beste alternativene med plastikkirurgen.

Bestill 3D simulering

Steg for steg

Før operasjon – konsultasjon og forberedelser

I møte med kirurgen vil vi analysere ditt problemområde og vurdere om fettsuging egner seg som behandlingsmetode.  Det er mange faktorer som kan påvirke sluttresultatet som f.eks. din hudkvalitet. Vi er opptatt av å gi deg en nøktern og realistisk vurdering av hva som kan forventes av det kosmetiske resultatet etter en slik behandling. Du får grundig informasjon om forberedelsene til - og hva som skjer etter operasjonen.

Under operasjon

Fettsuging utføres i de aller fleste tilfeller i narkose. Lengden på inngrepet varierer avhengig av hva som skal gjøres.

Etter operasjon

Du drar hjem samme dag som behandlingen. Fettsuging gir svært sjelden komplikasjoner, men du bør ha noen hos det det første døgnet. Du kan når som helst ringe oss hvis du trenger hjelp etter operasjonen. Noe hevelse forekommer de første dagene etter inngrepet, og vil forsvinne helt i løpet av ca. to uker. Du kan også ha noen blåmerker i 8-10 dager. Det er viktig at du bruker kompresjonsplagg i tiden etter operasjon. Du får med deg all informasjon om hva du skal gjøre i tiden etterpå, for å sikre et godt resultat.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de spørsmålene mange lurer på i forbindelse med denne behandlingen.

Nei. Fettsuging fjerner fettvev permanent på utvalgt område, men er ikke en slankemetode.

Nei. Med fettsuging fjerner vi underliggende fettvev, ikke hud.

Fettsuging etterlater kun noen få og små arr på ca 2-3 mm.

Fettvevsfjerning kan sees rett etter inngrepet. Noe hevelse vil alltid forekomme og endelig resultat synes først når alt har grodd etter noen uker.

Det kommer an på hva slags jobb du har. For de aller fleste som ikke har fysisk krevende jobb, kan du gå på jobb én til to dager etter behandlingen. For ordens skyld vil vi opplyse om at kosmetisk kirurgi ikke gir deg direkte rettigheter til sykemelding.

Det er bra å være i bevegelse etter behandlingen. Trening og anstrengende aktiviteter bør du vente med. Litt avhengig av omfang og hvilket område du har behandlet, bør du avstå fra trening i 3 uker.

Praktiske spørsmål

Tid på avdelingen 2-3 timer
Tid i operasjon 1-1,5 time
Faste før inngrep Ja, ved bruk av narkose
Bedøvelse Lokal eller evt. narkose
Bevissthet Våken eller evt. søvn ved narkose
Hjemreise Samme dag
Følgebehov Nei, evt. ja ved narkose
Kjøre egen bil Ja, evt. ikke første døgn etter narkose
Smerte Lite til moderat
Sykemelding Nei
Blåmerker, hevelse, plastre Ca. 7-14 dager
Tilbake i jobb Etter ca. 1-3 dager
Starte trening Etter ca. 14 dager
Seksuell aktivitet Liten begrensning
Colosseum Spes Klinikk Fettsuging

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon