Bukplastikk

Lang erfaring innen bukplastikk

Mange opplever løs og slapp hud på magen. Alder, graviditet og vektnedgang er de vanligste årsakene. Ofte er det en kombinasjon.

Om behandlingen

Ofte er det en kombinasjon av alt dette, og alle vil oppleve at huden blir slappere og mindre elastisk med alderen.

For mange er det først og fremst nedre del av magen som henger og hvor løs hud er konsentrert til området fra navlen og ned. For andre kan flere graviditeter eller stor vektnedgang gi løs hud over hele magen. En bukplastikk har som mål å fjerne overskudds hud og fett på magen. Målet er å gi magen ett flatere og jevnere utseende. Operasjonen må tilpasses etter hver enkelt sine behov og anatomiske utgangspunkt. Dette vil du og din kirurg samtale om i god tid før operasjonen.

Bestill time

Colosseum Spes Klinikk Bukplastikk

Steg for steg

Før operasjon – konsultasjon og forberedelser

I møte med kirurgen vil du få en analyse med vurdering av dine muligheter for å bli kvitt løs hud og slapp mage. Det er dessverre ikke alle som er egnet for en slik operasjon, og vi vil i møtet med deg vurdere om dette er riktig løsning for deg. Du vil få råd om hvilken behandling som passer deg best.

En helhetsvurdering vil påvirke hvilken operasjon vi anbefaler for din situasjon. Kirurgen forklarer deg hva du kan forvente av kosmetisk resultat. Du vil også få en beskrivelse av risiki som kan være knyttet til inngrepet. Vi gjennomgår forberedelser og hva som skjer selve operasjonsdagen.

Under operasjon

Operasjonen utføres i narkose. Ofte kombineres bukplastikk med fettsuging enkelte steder på magen. I enkelte tilfeller er det behov for å stramme opp noe på bukveggsfascien for å lage magen så flat som mulig. Etter operasjonen vil du hvile ut og forlate klinikken med riktig tilpasset kompresjonsplagg.

Etter operasjon

Du hviler ut på ditt eget rom hos oss og får smertestillende etter behov. Det er viktig at du bruker kompresjonsplagg/body 6-8 uker etter operasjonen. Du skal ikke løfte tungt de første 4-5 ukene og ikke trene på 4-6 uker. Du får all informasjon du trenger fra oss, for å sikre best mulig resultat

Praktisk informasjon

Tid på avdelingen 3-6 timer
Tid i operasjon 1,5-3,5 timer
Faste før operasjon Ja
Bedøvelse Narkose
Bevissthet Søvn
Hjemreise Samme dag
Følgebehov Ja
Kjøre egen bil Nei
Tilsynsbehov Ja
Smerte Lite
Sykemelding Som regel ikke
Blåmerker, hevelse, plastre Ca. 14 dager
Fjerne sting
Tilbake i jobb Etter ca. 3-7 dager
Starte trening Etter ca.
Tunge løft Etter ca.
Seksuell aktivitet Liten begrensning
Icon