Torso Mann

Gynekomasti - brystreduksjon for menn

Enkelte menn kan oppleve at ett eller begge bryster er forstørret. Dette kan ha hormonelle årsaker eller skyldes overvekt. 

Noen kan oppleve større bryster allerede fra puberteten. Dette kan for mange bli en plage og oppleves som skjemmende.

Brystreduksjon hos menn kan i de fleste tilfeller gjøres via en liten åpning i nedre del av brystvorten. Fjerning av brystkjertel og ev overskuddsfettvev skjer via denne åpningen. Metoden etterlater svært lite synlig arr. For mer uttalte mannebryst kan det være behov for å stramme opp huden for å unngå at denne blir hengende etter kjertelfjerning.

Hvem er brystkirurgi egnet for?

Behandlingen koster 26 000 kroner for isolert fett- eller kjertelfjerning og 37 000 kroner om både fett og kjertler må korrigeres i samme inngrep. Alle klienter må vurderes av lege før operasjonsavtale kan bekreftes. Brystkirurgi på menn egner seg for personer som ønsker en visuelt yngre og mer maskulin brystkasse, for personer som hemmes i sosial livsutfoldelse eller i bekledning, og for personer som plages med lokalt eksem, vond lukt eller såre brystvorter på grunn av overflødig brystvev.

Hvem utfører brystreduksjon for menn?

Dr. Husnes har lang erfaring med brystkirurgi både hos menn og kvinner, både på privat og offentlig sykehus. Ingen mannebryst er like og han er opptatt av at kirurgien tilpasses pasienten og ikke omvendt.

Bestill her

Colosseum Spesialistklinikk

Steg for steg

Før operasjon – konsultasjon og forberedelser

I møte med kirurgen vil du få en analyse med vurdering av anbefalt metode og hvordan du kan forvente at resultatet blir etter kirurgi. Vi går igjennom forberedelser og hva som skjer selve operasjonsdagen.

Under operasjon

Operasjonen utføres i full narkose.  I tillegg brukes det lokalbedøvelse. I noen tilfeller kombineres fettsuging med åpen kirurgi. I enkelte tilfeller er det behov for å stramme opp huden. Huden sys med sting som løser seg opp av seg selv. Etter operasjonen vil du hvile ut og forlate klinikken med riktig tilpasset kompresjonsplagg.

Etter operasjon

Du hviler ut på ditt eget rom hos oss og får smertestillende etter behov. Det er viktig at du bruker kompresjonsplagg i 4 -6 uker etter operasjonen. Du skal ikke løfte tungt de første ukene og ikke trene på 3 uker. Du får all informasjon du trenger fra oss, for å sikre best mulig resultat.

Praktisk informasjon

Tid på klinikken 2-4 timer
Tid i operasjon 1-2 timer
Faste før inngrep Ja, ved bruk av narkose
Bedøvelse Lokal eller lett narkose
Bevissthet Våken eller evt. søvn ved narkose
Hjemreise Samme dag
Følgebehov Som oftest
Kjøre egen bil Ikke operasjonsdagen
Tilsynsbehov Første døgnet
Smerte Lite til moderat
Sykemelding Nei
Blåmerker, hevelse, plastre Ca. 10 dager
Fjerne sting
Tilbake i jobb Etter ca. 1-7 dager
Starte trening Etter ca. 14 dager
Tunge løft Etter ca. 14 dager
Seksuell aktivitet Liten begrensning
Colosseum Spes Klinikk Fettsuging

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon