Ansikt

Ansiktsløft / facelift

Et ansiktsløft, eller "facelift", kan gjøre ansiktet flere år yngre. Ved en ansiktsløftning strammes huden i ansiktet og på halsen. Vi har lang erfaring av denne type av kirurgi.

Et slikt inngrep krever nøye planlegging og må tilpasses hver enkelt. Nøyaktighet og balanse i de kirurgiske tiltakene søker å gjøre endringene diskret og naturlige.

Det er en rekke biologiske aldringsprosesser og ytre miljø faktorer som påvirker ansiktshud. Med alder svekkes elastisiteten i huden naturlig. Noen karakteristiske tegn på dette er at kinnputene taper volum. Det blir en tydeligere fure mellom kinn og leppe (nasolabial fold). Mørke linjer under øyne. Hengende hud («posedannelse») og loddrette bånd på hals.

Bestill time

Plastikkirurgi, Facelift, Ansiktsløft, spesialister

I kombinasjon med fettransplantasjon (liposkulptur)

Ansiktsløft kombineres ofte med fettransplantasjon (liposkulptur) for å jevne ut konturer og tilføre volum. Med alder reduseres gradvis tykkelsen på underhudsfettet i ansiktet og slik liposkulptur kan gjenopprette dette noe.

Hudsnittene lukkes med tilpasset sutur. Arrene blir normalt svært lite synlige og er plassert i naturlige hudfurer.

Steg for steg

Før inngrepet

Ansiktsløft eller helt ansiktsløft med halsløft

Inngrepet gjøres i narkose. Det skilles mellom mindre ansiktsløft og helt ansiktsløft med halsløft.  Metodene er stort sett like, men forskjellen ligger i hvor mye det er behov for å korrigere.

Vi utfører begge metoder. For noen kan et mindre ansiktsløft være riktig behandling. Men for noen vil det være behov for et såkalt fult ansiktsløft for å oppnå ønsket resultat.

Under inngrepet

Diskret hudsnitt legges like foran ørene. I de fleste tilfeller forlenges dette snittet under øreflippen og bakøret. Huden løsnes forsiktig over en tykk bindevevshinne (såkalt SMAS).

Hver enkelt operasjon tilpasses den enkelte. Dette gjelder for eksempel hvor mye hud som må løsnes og hvordan vi strammer opp bindevevshinnen (SMAS) under huden. En tilpasset oppstramming og løft av SMAS samtidig med at hudoverskudd fjernes gir utjevning av rynker og strammer opp «hengende» hud.

Dersom huden på halsen er slapp og posete kan dette strammes opp ved dette inngrepet. Dette kan kombineres med å korrigere de to lodrette båndene som ofte blir synlige med alderen. Dette gjøres ved en såkalt platysma plastikk. Noe som betyr at muskelen som ligger like under huden på fremsiden av halsen løsnes noen steder og sys sammen.

Etter inngrepet

Etter inngrepet legges det en hodebandasje. Ansiktet er stort sett fritt, men bandasjen går under haken. Denne brukes for å skape et lett trykk på huden i operasjonsområdet. Denne skifter vi etter 3-4 dager og den fjernes etter ca. 1 uke. Vi avtaler eventuelt behov for stingfjerning. Kontroller i tilhelingstiden avtales etter behov.

Colosseum Spes Klinikk Fettsuging

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon