Ansikt

Ansiktsløft / facelift

Dette inngrepet kan gi deg et friskere og yngre utseende, og kan også bidra til å forbedre selvfølelsen.

Ansiktsløft er en type kirurgisk inngrep som gjøres for å forbedre utseendet til ansiktet. Dette inngrepet kan gjøres for å rette opp forskjeller i ansiktsstrukturen, for å redusere rynker og for å forbedre generelt utseende. Ansiktsløft innebærer ofte at man tar vekk overflødig hud og fett, og at man justerer musklene i ansiktet.

Bestill time

Facelift C Spesialist
Crisalix Facelift

3D simulering - se forventet resultat etter ansiktsløft

Se forventet resultat før du bestemmer deg. Vi tilbyr 3D simulering ved ansiktsløft.

På denne måten kan du se forventet resultat før du bestemmer deg, og diskutere de beste alternativene med plastikkirurgen.

Bestill 3D simulering

Hva er et ansiktsløft

Et ansiktsløft er en type kirurgisk inngrep som gjøres for å forbedre utseendet til ansiktet. Dette inngrepet kan gjøres for å rette opp forskjeller i ansiktsstrukturen, for å redusere rynker og for å forbedre generelt utseende. Ansiktsløft innebærer ofte at man tar vekk overflødig hud og fett, og at man justerer musklene i ansiktet. Dette inngrepet kan gi deg et friskere og yngre utseende, og kan også bidra til å forbedre selvfølelsen.

Ansiktsløft er en kosmetisk operasjon som gjøres for å forbedre utseendet til ansiktet. Operasjonen innebærer å fjerne overflødig hud og fett fra ansiktet, og kan også inkludere å forbedre posisjonen til ansiktets muskler og vev. Ansiktsløft kan gjøres på en rekke forskjellige måter, avhengig av hva slags resultat man ønsker å oppnå.

Facelift

Hva slags resultat kan man forvente seg?

Resultatet av et ansiktsløft kan variere fra person til person, avhengig av flere faktorer. Et slikt inngrep krever nøye planlegging og må tilpasses hver enkelt. Nøyaktighet og balanse i de kirurgiske tiltakene søker å gjøre endringene diskret og naturlige.

Det er en rekke biologiske aldringsprosesser og ytre miljø faktorer som påvirker ansiktshud. Med alder svekkes elastisiteten i huden naturlig. Noen karakteristiske tegn på dette er at kinnputene taper volum. Det blir en tydeligere fure mellom kinn og leppe (nasolabial fold). Mørke linjer under øyne. Hengende hud («posedannelse») og loddrette bånd på hals.

Bestill konsultasjon

Naturlig Resultat

Naturlig resultat

Et ansiktsløft påvirker forholdet mellom de forskjellige hudlagene, og kan gi en forbedring av hudens struktur og funksjon.

Det er viktig å huske på at et ansiktsløft ikke er en «quick fix». Inngrepet er ment å være en varig forbedring, og det er derfor viktig å ta en grundig vurdering av hva man ønsker å oppnå, og hva man er villig til å investere, både tid og penger.

Plastikkirurgi er ikke bare forbeholdt de rike og berømte. I dag er det stadig flere mennesker som vurderer å ta i bruk kirurgiske inngrep for å forbedre utseendet sitt.

Det finnes ulike typer ansiktsløft, og det er viktig å velge den type som passer best til deg og dine behov. Det er viktig å gjøre seg godt kjent med alle aspektene ved ansiktsløft, før man bestemmer seg for å gjennomføre inngrepet.

Det er også viktig å huske på at det er en rekke faktorer som påvirker resultatet av et ansiktsløft, og at det ikke alltid er mulig å oppnå et helt perfekt resultat.

Colosseum Spes Klinikk Kirurgene

Er et ansiktsløft farlig?

Nei, et ansiktsløft er ikke farlig. Det er en kirurgisk prosedyre som kan gi deg et friskere og yngre utseende. Vår plastikkirurg har lang og bred erfaring innen denne type av operasjon og du er derfor i trygge hender.

Vi holder til i Oslo men bor du i en annen del av landet kan vi hjelpe til med booking av overnatting osv.

Før inngrepet

Inngrepet gjøres i narkose. Det skilles mellom mindre ansiktsløft og helt ansiktsløft med halsløft. Metodene er stort sett like, men forskjellen ligger i hvor mye det er behov for å korrigere.

Vi utfører begge metoder. For noen kan et mindre ansiktsløft være riktig behandling. Men for noen vil det være behov for et såkalt fult ansiktsløft for å oppnå ønsket resultat.

Operasjonen foregår under generell anestesi og tar vanligvis mellom to og fire timer. Etter inngrepet blir du liggende på postoperativ avdelingen noen timer. Du kan reise hjem samme dag.

Etter inngrepet vil det være en viss hevelse og sårhet i ansiktet, men dette går vanligvis over etter noen dager.

Under inngrepet

Diskret hudsnitt legges like foran ørene. I de fleste tilfeller forlenges dette snittet under øreflippen og bakøret. Huden løsnes forsiktig over en tykk bindevevshinne (såkalt SMAS).

Hver enkelt operasjon tilpasses den enkelte. Dette gjelder for eksempel hvor mye hud som må løsnes og hvordan vi strammer opp bindevevshinnen (SMAS) under huden. En tilpasset oppstramming og løft av SMAS samtidig med at hudoverskudd fjernes gir utjevning av rynker og strammer opp «hengende» hud.

Dersom huden på halsen er slapp og posete kan dette strammes opp ved dette inngrepet. Dette kan kombineres med å korrigere de to lodrette båndene som ofte blir synlige med alderen. Dette gjøres ved en såkalt platysma plastikk. Noe som betyr at muskelen som ligger like under huden på fremsiden av halsen løsnes noen steder og sys sammen.

Etter inngrepet

Etter inngrepet legges det en hodebandasje. Ansiktet er stort sett fritt, men bandasjen går under haken. Denne brukes for å skape et lett trykk på huden i operasjonsområdet. Denne skifter vi etter 3-4 dager og den fjernes etter ca. 1 uke. Vi avtaler eventuelt behov for stingfjerning. Kontroller i tilhelingstiden avtales etter behov.

Colosseum Spes Klinikk Fettsuging

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon