Ansikt

Trådløft - ansiktsløft uten kirurgi

Med trådløft kan du stramme og løfte huden, og trådene stimulerer til dannelse av nytt kollagen, elastin, HA og nye kapillærer (angiogenese).

Trådløft gjøres med en sterk tråd som har kroker langs tråden. Disse krokene fester seg til bindevevet som ligger sub-dermalt. Dette gjør at man kan løfte huden.

Det er altså krokene som gjør at tråden har evne til å løfte vevet. Krokene går i begge retninger og går mot hverandre mot midten, slik at trådene ikke kan bevege seg. Krokene kommer enten som kroker som er skjært inn i trådene av en maskin, Eller som formstøpte kroker som støpes i ett med tråden i en form. I denne formen kan man lage forskjellige utforminger på krokene – dvs på den delen av tråden som skal løfte huden

I tillegg til å stramme og løfte huden, vil trådene som legges stimulere til dannelse av nytt kollagen, elastin, HA og nye kapillærer (angiogenese). Jo lenger trådene ligger i vevet før de er oppløst, jo bedre effekt for både løft og revitalisering. Studier viser at biokompatible tråder bør minst ligge 9 måneder i vevet for å få optimal dannelse av nytt vev. Det dannes en kapsel av kollagen rundt trådene, og vevet rundt trådene stimuleres til dannelse av andre vevs-komponenter også.

Bestill time

Cspesialist Seng
Colosseum Spes Prp Kvinner

Hva gjør trådløft?

Vi ser nydannelse av kollagen allerede etter 14 dager etter at tråden er implantert. Denne kapselen blir da tykkere etter hvert som månedene går, samtidig som man får en generell revitalisering av huden i nærheten av trådene.

Kapselen av kollagen som dannes rundt tråden blir liggende etter at trådene er borte fra vevet. Derfor varer løftet og revitaliseringen i huden lengre enn varigheten på tråden. Økt sirkulasjon i området grunnet inflammasjonsreaksjonen som kroker og tråder gir, vil også gi økt næringsopptak i området de neste årene.

Trådene som brukes er PLACL-tråder. De ligger i vevet 12-15 måneder før de brytes ned. Når PLACL nedbrytes så dannes det ingen avfallsprodukter da det er 100% biokompatibelt.

Colosseum Spes Klinikk Mosaikk

Risiko og bivirkninger

Ifølge studier er det veldig lite komplikasjoner forbundet med trådløft som er gjort riktig (lagt i riktig vevslag).

Det er ingen farlige bivirkninger ved trådløft, men man kan lage et hematom dersom man presser cannulaen for hardt i vevet, eller ved bruk av spiss cannula. Dette er selvfølgelig ikke farlig. Man kan få stedvis hevelser i huden eller stikkende smerter. Dette er normale reaksjoner, og går bort i løpet av noen dager.

Dersom man gjør trådløft på noen som har mye overskuddshud, kan huden folde seg/rynke seg i retningen vi løfter, siden vi ikke kan fjerne overskuddshud. Dette kan vare i noen uker. Ved veldig tynn og mye løs overskuddshud, anbefales ikke trådløft. 2.

Dersom man kommer for nær dermis, så kan man få små fordypninger i huden som kan vare i flere uker. Disse går alltid tilbake, men har man laget en stor fordypning, kan dette ta mange uker før dette går tilbake. Da kan man enten løsne huden over stedet med en spiss nål, eller legge filler i området.

Colosseum Spes Konsultasjon

Hvem er egnet for trådløft?

Hovedsaklig så er aldersgruppen 35-65 år best egnet. Over 65 år har vanligvis så lite bindevev subdermalt at det er vanskeligere å få festet krokene til bindevet.

Men det er selvfølgelig store variasjoner. Man kan også legge flere tråder for å kompensere for tap av bindevev. I utgangspunktet så er slanke mennesker, eller mennesker med moderat overvekt best egnet for denne behandlingen, da for mye fettvev i ansiktet vil gjøre det er vanskelig for krokene å feste seg. Da vil vevet også være veldig tungt å løfte.

Hvem er ikke egnet for trådløft?
  • De med mye fettvev i ansiktet 
  • De med mye tung hud som er ødematøs og væskefylt. 
  • De som er veldig tynne og som ofte da også har veldig tynn hud. Da er det lett å komme for nær dermis, og man kan få depresjoner i huden som synes i lang tid. 
  • De som akkurat har fått filler behandling i området. Behandling med trådløft kan gjøres 2 måneder før filler behandling eller 3 måneder etter fillerbehandling. 
  • De som har for store forventninger. 
  • Storrøykere
  • De som går på sterke antikoagulantia
  • De som har en uregulert diabetes
  • De som er immun-supprimerte eller har generelt dårlig helsetilstand

Slik forbereder vi behandlingen

Vi kartlegger produkter og ingredienser

Først først renser og vasker vi huden din ren. Deretter kartlegger vi hvilke produkter og ingredienser vi ønsker å sluse ned i huden din, ut fra hvordan huden din er når du kommer til behandling. Noen ønsker å jobbe mer forebyggende, mens andre ønsker å behandle mer spesifikke problemer som f.eks arr og pigmentdannelser. Dette snakker vi sammen om i forkant av behandlingen. 

Praktisk informasjon

Tid i behandling 1 time
Bedøvelse Ja, vi bruker Emla-krem ved behov
Hjemreise Samme dag
Behov for følge Nei
Kjøre egen bil Ja
Smerte Nei
Sykemelding Nei
Blåmerker, hevelse, plastring Du kan få noen blåmerker, men vanligvis ikke
Sting Nei
Tilbake i jobb Dagen etter
Krem/sminke Ikke bruk krem eller sminke over start/slutt-området
Forsiktig/hensyn Ikke bruk fingrene i området hvor nålene har penetrert huden. Vær forsiktig med mimikk og hard tygging den første uken
Hårvask Ikke vask håret på 3 dager for å unngå at bakterier kommer inn i start/slutt-områder
Hudvask Ikke vask i de områdene som har start/slutt-punkter de første 3 dagene. Rens disse områdene med Pyrisept
Ansiktsmassasje og ansiktsbehandlinger Etter 4 uker
Trening Etter 3 uker, men lett trening kan starte etter 14 dager.
C Spesialist Ghantous

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer, hva du må forberede og hvordan vi følger opp i etterkant. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av et inngrep.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon