Ansikt

Rynker - injeksjonsbehandling

For alle

Etter hvert som huden eldes er det naturlig at vi får mer volumtap, dårligere elastisitet og mer synlige aldringstegn i huden, som rynker og fine linjer. 

Rynker har mange ulike årsaker, enten det er cellulære forandringer over tid, reduksjon av kollagen, eller skader forårsaket av frie radikaler fra soling og ytre påkjenninger. 

Når ansiktsmuskulaturen spennes mye over tid og huden mister elastisitet og kollagen, da vil rynkene også bli mer fremtredende. Noen rynker kan oppfattes som veldig vakre, de gir deg utstråling særpreg. I andre tilfeller kan rynker uttrykke sinnstemninger som ikke stemmer med hvordan vi føler oss her og nå. Rynkene kan eksempelvis uttrykke uro, tretthet, og nedstemthet. 

I noen tilfeller kan muskelavslappende middel som består av nevrotoksin, bidra til å mildne disse utrykkene ved hjelp av injeksjoner. Botulinumtoxin er brukt mye innen medisin og estetiske behandlinger, og er et veldokumentert legemiddel som er brukt i mange år. 

De vanligste områdene å behandle estetisk 
  • Glabella («sinterynken»)
  • Panne
  • Kråketær (rundt øynene)

Vi kan også behandle mer medisinsk og ser gode resultater både på overdreven svette, migrene og tanngnissing. 

Booking

Slik foregår behandlingen

Behandlingen foregår ved at nerveimpulsene blokkeres, slik at muskel og nerve ikke oppfatter hjernens signal om å utføre en bevegelse. Huden glattes deretter ut og muskulaturen spenner seg mindre.

Om behandlingen

Behandlingen tar mellom 10-15 minutter, men ved førstegangskonsultasjon tar vi oss god tid til å snakke sammen for å kartlegge hva årsaken er til at du ønsker behandling, og om det er behov for å behandle med injeksjoner i første omgang. 

Området desinfiseres, og produktet injiseres deretter med en tynn nål. Hvor mange stikk avhenger av hvilke området som skal behandles, men selve behandlingen er relativt smertefri. Man kan kjenne et lite stikk, deretter minimalt med ubehag under injisering. Nålen er også veldig tynn, så selve stikket merker man sjelden mye av. 

Etter behandling

Når kan du se effekt etter behandling?

Effekten merkes ikke før etter 4-6 dager. Optimal effekt kommer først etter 2 uker. Varigheten av behandlingen er normalt 3-5 måneder. Effekten kan ofte øke gradvis for hver behandling, da muskulaturen blir svakere over tid. 

Komplikasjoner etter behandling

Det er uvanlig med komplikasjoner etter en behandling med botulinum toxin. De vanligste bivirkningene er lett hevelse i området, ømhet i huden, og i noen sjeldnere tilfeller blåmerker. Disse er svært forbigående. Unngå acetylsalisylsyre og andre blodfortynnende midler (f.eks. tran, rødvin) noen dager i forkant, da dette kan øke risikoen for blåmerker. Asymmetri kan også forekomme, men dette kan oftest korrigeres. Unngå trening samme dag. 

Icon