Prp

PRP behandling mot hårtap

Vi har lang erfaring på PRP behandling mot hårtap. Det er en effektiv behandling for deg som lider av hårtap. PRP behandling bremser begynnende hårtap og stimulerer hårsekkene i hodebunnen slik at hårveksten vokser tettere. 

OM BEHANDLINGEN

Enhver kvinne eller menn kan bli påvirket av hårtap. Normalt hårtap utgjør omtrent ca 100 hår per dag. Årsaker til overdreven tap av hår spenner fra arvelighet til medisinske forhold til stylingproblemer.

Hver hårsekk har et vekstmønster som kan deles i tre faser: Den anagene fasen, vekstfasen, varer fra tre til åtte år, og veksten er cirka en centimeter i måneden. Når vekstfasen avsluttes, inntrer en overgangsfase, den katagene fasen. I overgangsfasen nærmer bunnen av hårsekken seg hudens overflate og veksten stopper. Deretter går hårsekken inn i en hvilefase, den telogene fasen, som varer i omtrent 100 dager. Deretter begynner en ny vekstfase. I løpet av telogenfasen vil det gamle håret falle ut.

På ethvert tidspunkt befinner de enkelte hår seg i ulike faser av vekstsyklus, noe som sikrer at det til vanlig alltid er fullt av hår som går ut fra hodebunnen. Hos personer med androgent hårtap er den anagene voksefasen forkortet. Hårene vokser til en kortere lengde og faller av hyppigere, noe som resulterer i hårløse områder på hodet. Hårtapet starter oftest ved tinningene og på toppen av hodet.

Les også om hårtansplantasjon på www.masterklinikken.no

Bestill time

Colosseum Spes Prp

Om behandlingen

Injeksjonsbehandling mot hårtap utsetter, bremser eller stanser begynnende hårtap og gir ny hårvekst. Når vekst stimuleres kan du også forsterke håret og få tykkere hårstrå, bedre struktur og liv i håret. 

Behandlingen mot hårtap utføres med pasientens eget blod for å stimulere gjenvekst av hår. Metoden er sikker og uten smerte. Hos oss møter du kun leger som utfører selve behandlingen. Det er kun leger som er autorisert til å sette nerveblokkade.

STEG FOR STEG

Før behandling

I møte med din lege vil du få en kvalifisert vurdering av behandling for ditt hår, og hva du kan forvente av behandlingen.

Under behandling

Behandling utføres i lokalbedøvelse. Din lege setter en nerveblokkade, som gjør behandlingen nærmest smertefri. Behandlingen er over på 30-45 minutter.

Etter behandlingen

På behandlingsdagen skal du unngå sjampo og andre produkter for hår og hodebunn. Vil du vaske håret kan du skylle det med vann.

Dagen etter behandling kan du vaske håret på vanlig måte.

Skal du ta smertestillende bør du velge paracetamol forran ibuprofen da NSAID preparater kan hemme blodplatene som blir brukt i behandling.

En injeksjonsbehandling kan gi gode resultater, men behandlingen må gjentas og vedlikeholdes. For best resultat anbefaler vi fire behandlinger med 4-6 ukers mellomrom. For noen er dette et alternativ til hårtransplantasjon, for andre er motivet å bremse begynnende hårtap. Behandlingen bør gjentas en til to ganger i året for å opprettholde behandlingens effekt.

Ofte stilte spørsmål

Her finner du svar på noen av de spørsmålene mange lurer på i forbindelse med denne behandlingen.

6 måneder etter siste behandling vil du se fullt ferdig resultat. Men du vil likevel kunne merke forandring underveis. Du kan oppleve at du mister færre hår allerede etter en behandling og at håret blir tykkere/fyldigere etter to-tre behandlinger. Du vil da også merke små hår begynne å vokse der hårsekken fortsatt er i live. 

Den dagen du får behandling vil du se små «kuler» etter lokalbedøvelsen. Dette vil være mest fremtredende i pannen. Disse kulene vil forsvinne etter noen timer. Det vil også kjennes litt sårt i hodebunnen, og kanskje tilkomme noen små blodflekker.

Mye av årsaken til hårtap, spesielt hos menn, skyldes dihydrotestosteron, et avfallprodukt av det viktigste mannlige kjønnshormonet. Den naturlige produksjonen av kjønnshormonet vil vedvare og derfor vil hårsekker fortsatt bli påvirket av dette.

Ja du vil kunne oppleve at du får økt hårvekst. Dette skyldes at hårsekker som ligger latent i hodebunnen din aktiveres og produserer nytt hår.

Kjemisk farget hår vil ikke innvirke på behandlingen. Tidligere kjemisk behandlet hår vil kunne medføre et økt hårtap i seg selv. PRP kan være en god behandling for kjemisk skadet hår.

Colosseum Spes Oslo

Konsultasjonen – i møte med din ansvarlige lege før du bestemmer deg

Vi møter alle våre pasienter i en konsultasjon i forkant av ønsket inngrep. Dette er et viktig møte både for deg og for din lege.

Et møte med deg og ansvarlig lege gir deg trygghet og innsikt i hvordan inngrepet skjer og forventninger til resultat. Vi gir deg svar på spørsmål du måtte ha om aktuell behandling.

I møte med deg vil din lege få nødvendig og viktig innsikt for å vurdere dine individuelle forutsetninger for det inngrepet du ønsker. Det er også svært viktig for oss å ha kunnskap om ditt behov og dine ønsker. En konsultasjon gir oss det fundamentet vi trenger for å kunne gi deg realistiske forventninger til resultatet av behandlingen.

Tickmark
Alltid tilgjengelig
Tickmark
Videokonsultasjon
Tickmark
Samme lege hele veien

Bestill time

Icon